Kursholderkurs TID

 

Kursholdere logger inn for tilgang til kursmateriell for TID basiskurs. Hvis du ikke har en bruker kan du klikke lenken nedenfor for å opprette en.

 

Kursholderkurs i TID 30.010.24-31.10.24 på Gardermoen, trykk på teksten under for program og påmelding:

Påmelding TID Kursholderkurs 30.-31. oktober 2024

Program TID kursholderkurs oktober 2024

 

Planlegges TID kursholderkurs 2-3 april 2025, ved Gardermoen (info om program og påmelding kommer).

 

Kontakt oss hvis dere har noen spørsmål i forbindelse med kursholderkurset som arrangeres våren 2024.

TID – kursholderkurs 

Kurset gir en grunnleggende innføring i TID-modellen, og hvordan man holder TID-basiskurs for personalet. Målet ved TID-modellen er at personalgruppen skal kunne arbeide selvstendig og tverrfaglig med atferdsmessige og psykologiske symptomer ved demens. Modellen kan også i tillegg nyttes til regelmessig veiledning av personalet ved demens-avdelinger, ved sykehusavdelinger, i hjemmetjenester osv.

For å bli sertifisert kursholder (dvs. få kursbevis for gjennomgått kvalifisert opplæring) kreves gjennomført kursholderkurs (2 dager), ha gjennomført minimum et basiskurs for en personalgruppe, med påfølgende rapport til kursledelsen og ha deltatt på et TID-refleksjonsmøte.

Kursholderkurset er godkjent fra Ergoterapeutforbundet, NSF og fagforbundet for sykepleiere/spesialsykepleiere, vernepleiere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, som meritterende for søknad klinisk spesialist/klinisk fagstige med 14 timer. Kurset er også godkjent fra Den norske legeforening i forhold til  allmennmedisin: godkjennes med 12 valgfrie kurspoeng til videre- og etterutdanningen, alders- og sykehjemsmedisin: godkjennes med 12 timer som valgfritt kurs. Andre yrkesgrupper må selv sørge for å søke godkjenning etter gjennomgått kurs.

Kursarrangør er Forskningssenter for Aldersrelatert Funksjonssvikt og Sykdom (AFS), Sykehuset Innlandet. Kontaktinformasjon.

Se Basiskurs TID for oversikt over innholdet til opplæringen som kursholder skal holde.

18 mars 2021 ble det gjennomført TID-erfaringskonferanse nettbasert via Teams, ved spørsmål om lignende arrangementer ta kontakt med ansvarlig, se Om Oss – Tidmodell.

Det har hittil blitt gjennomført 19 kursholderkurs i TID med meget gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Det arrangeres nytt kursholderkurs i TID  30-31 oktober 2024 og 2-3 april 2025 på Gardermoen.